Welke soorten tenten verkopen wij?

Wij verkopen verschillende soorten tenten, maar welke tent is nu het beste voor jou?

 

Soorten tenten

Op deze website verkopen we 4 soorten tenten. Sommige soorten lijken op elkaar maar er zijn wel degelijk grootte verschillen tussen elke soort tent.

 

 

Easy-Up tenten

3x6m Easy-Up Rood

Deze tent is, zoals de naam al zegt het meest eenvoudig om op te zetten. Bij het opzetten moet alles gewoon uit elkaar getrokken en vastgeklikt worden (Easy-up) en bij het opbergen hoeft alles alleen maar in elkaar geschoven te worden (Easy-down). Het dakdoek hoeft maar een keer vastgemaakt worden waarna hij voor de rest van de gebruikstijd vast kan blijven zitten, ook wanneer de tent wordt opgeborgen. Bij Garden Royal zit het dakdoek er al op als de tent geleverd wordt. Bij de kleinere versies van deze tenten kan het aantal zijwanden gekozen worden terwijl bij de grotere versie het aantal zijwanden vast en compleet is.
Deze tenten worden geleverd inclusief Haringen, scheerleidingen, handleiding en een draagtas, waarin de tent opgeborgen kan worden waardoor die makkelijk te verplaatsen is.

 

Voordelen

 • Makkelijk om op te zetten
 • Stevig                                                   

 

Nadelen

 • Zwaar frame
 • Niet waterdicht

 

Luxe tenten

3x4.5m Luxe

Deze tenten bestaan uit het hetzelfde opbouwsysteem als de Easy-Up tenten. Bij het opzetten moet alles gewoon uit elkaar getrokken en vastgeklikt worden (Easy-up) en bij het opbergen hoeft alles alleen maar in elkaar geschoven te worden (Easy-down). Het dakdoek hoeft maar een keer vastgemaakt worden waarna hij voor de rest van de tijd vast kan blijven zitten, ook wanneer de tent wordt opgeborgen. Bij Garden Royal zit het dakdoek er al op als de tent geleverd wordt.

Deze tenten worden in tegenstelling tot de Easy-Up tenten gekenmerkt door een sterker en zwaarder dakdoek. De zijwanden die hierbij geleverd worden, worden van datzelfde materiaal gemaakt. Het dakdoek heeft een PVC coating waardoor het niet alleen waterafstotend is maar ook waterdicht.  

 

Voordelen

 • Makkelijk om op te zetten
 • Stevig
 • Zowel waterafstotend als waterdicht

 

Nadelen

 • Erg zware tent

 

Reguliere tenten

3x3m Wit

Dit zijn eigenlijk de ouderwetse tenten die je zelf in elkaar moet klikken. Alle losse onderdelen zitten in de omdoos, waarna je alles in elkaar kan zetten. We raden aan eerst alles wat bij elkaar hoort al bij elkaar te leggen, zodat het duidelijker is. Ook het dakdoek en de zijwanden zitten er los in. Wanneer het frame is opgebouwd moeten deze nog worden vastgemaakt. Bij de kleinere versies van deze tenten kan het aantal zijwanden gekozen worden terwijl bij de grotere versie het aantal zijwanden vast en compleet is. De zijwanden moeten bij reguliere tenten vastgemaakt worden met klittenband.
Bij het afbreken is het belangrijk om precies terug te werken, dus eerst het dakdoek en de zijwanden los maken en dan het frame af te breken.
Deze tenten worden geleverd inclusief haringen, scheerleidingen en een handleiding.

 

Voordelen

 • Hoge prijs-kwaliteit verhouding

 

Nadelen

 • Duurt langer om in elkaar te zetten
 • Minder stevig

 

Extra Stevige tenten

3x9m Extra Stevig

Deze worden net zoals de reguliere tenten opgezet met behulp van een kliksysteem. Maar deze tenten hebben bredere buizen en verbindingsstukken van staal in plaats van kunststof waardoor ze meer gewicht kunnen dragen. Alle Extra Stevige tenten hebben alle zijwanden meegeleverd maar in tegenstelling tot de reguliere tenten en Easy-Up tenten bestaat de lange kant uit 1 zijwand in plaats van meerdere zijwanden. Bij Luxe extra stevige tenten moeten de zijwanden vastgemaakt worden met elastieken, waardoor een zijwand minder snel scheurt dan bij een reguliere tent. Bij het opbouwen en afbreken is het net zoals bij de reguliere tenten heel belangrijk om de handleiding te volgen. En bij het afbreken is het belangrijk weer precies terug te werken.
Deze tenten worden geleverd als twee of drie pakketten inclusief haringen, scheerleidingen en een handleiding.

 

Voordelen

 • Extra stevig, deze tenten kunnen meer aan

 

Nadelen

 • Duurder dan de andere tenten
 • Duurt lang om op te zetten

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »