Stevigheid van de partytent

Welke stevigheid kan verwacht worden van onze partytenten?

Stevigheid van de partytent

Zowel het doek als het frame kan van verschillende materialen gemaakt worden. Een gouden regel: Hoe zwaarder het gewicht, hoe beter de kwaliteit.

 

Doeken

Er zijn 3 gangbare soorten zeilen, Polyester, PVC en Polyetheen(PE).

PE tenten:
PE is naast Polyvinylchloride(PVC) de meest geproduceerde kunststof. Dit materiaal is dan ook in allerlei soorten producten te vinden. Plastic zakken, vuilnisbakken, emmers en drankkratten zijn maar een paar voorbeelden. De tenten van PE zijn sterk, waterdicht en vaak Uv-bestendig, de naden zijn echter wel gestikt. Daarbij versterkt het dakzeil wel de stevigheid van de tent, aangezien het uit één stuk bestaat. PE partytenten zijn UV afstotend, waardoor ze een goede bescherming bieden tegen sterke zonnestraling.

Polyester tenten:
Polyester met PU coating ziet eruit als geweven stof die met een plastic laagje waterafstotend is gemaakt. Het is een synthetische vezel op aardoliebasis. Materiaal van polyestervezels wordt door middel van smeltspinnen uit de kunststof PET geproduceerd. Polyester is daarbij vormvast en kleurecht.

PVC Tenten:
PVC wordt in grote hoeveelheden en op de meest verschillende terreinen toegepast. De kunststof wordt in harde vorm voor producten als buizen, koffers en vloerbedekkingen gebruikt. In de zachte vorm wordt het op meubels en regenjassen gebruikt. Daarbij is de stof erg stevig en gaat daarom ook langer mee, het is hierdoor wel veel duurder dan PE en Polyester tenten.

 

Frame

De frames worden gemaakt van staal of aluminium.

Staal:
Staal is sterker en zwaarder, wat beter kan zijn in meer winderige weer. Meestal wordt veredeld staal gebruikt zodat het frame niet corrodeert maar dit is niet altijd het geval.

Aluminium
Aluminium is sterk, maar erg licht. Waardoor de buizen kunnen buigen als ze de verkeerde vorm hebben. Aluminium zal sowieso niet corroderen.

De dikte van de buizen
De dikte van de buizen van het frame is ook belangrijk. Hoe dikker de buizen hoe meer gewicht ze kunnen dragen en hoe sterker de tent is. Tenten met dikkere buizen kunnen dan ook meer hebben dan tenten met dunne buizen.

Verbindingstukken
Als laatste zijn ook de verbindingstukken van belang. De twee meest gebruikte materialen voor verbindingstukken zijn kunststof en staal. Staal is het stevigst maar is ook het zwaarst. Kunststof is lichter maar kan sneller doorscheuren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »