Hoe hoog moet een partytent zijn?

  • Geplaatst op
  • Door Partytentdeal
  • Geplaatst in partytent

Bij de hoogte van een partytent moet rekening gehouden worden met andere factoren dan bij de lengte en bij de grootte.

Hoe hoog moet een partytent zijn?

 

Er zijn 2 soorten hoogtes: de buiten-hoogte, die ook wel de nokhoogte wordt genoemd en de binnen-hoogte. Hieronder leggen we uit wat de verschillende hoogtes zijn en waarom ze belangrijk zijn.

 

De buiten-hoogte
De nokhoogte kan belangrijk zijn voor mensen die hun tent ergens onder willen zetten, zoals een boom. Aan de andere kant kan het ook zijn dat de tent moet aansluiten op de zonnewering, dan is het belangrijk dat de hoogte van de zonnewering en de tent overeenkomen.
Wanneer een tent binnen geplaatst word, bijvoorbeeld in een beurszaal of hal is het nodig om te weten hoe hoog de tent maximaal mag zijn. Op deze manier kan je voorkomen dat de tent schade oploopt van lampen en ventilatoren.

 

De binnen-hoogte
De hoogte van de binnenkant is voor veel mensen het belangrijkste. Dit kan zijn omdat ze een podium willen plaatsen of wanneer ze een plant in de tent willen zetten. Daarbij geeft een hoge tent een rustiger gevoel.

 

Opening
De nokhoogte is anders dan de doorloophoogte, of openingshoogte. De doorloophoogte is bij de meeste tenten 2 meter, oftewel even hoog als de zijwanden. Let wel op: Meestal wordt bij de doorloophoogte van de grond tot de bovenkant van de buis gerekend, zodat mensen weten hoe lang de zijwanden moeten zijn. Bij de meeste tenten worden de zijwand tot over de buis gehangen, waardoor vaak de echte doorloophoogte maar 1,97 meter is.

 

Hoogte
De hoogte van de tenten die verkocht worden op deze website hangen af van de soort tent.

 

Soort tent

Nokhoogte

Doorloophoogte
(Bovenkant buis)

Doorloophoogte
(Onderkant buis)

Easy-Up

2.50 m

2.00 m

1.80 m

Luxe

3.25

2.00 m

1.80 m

Regulier

2.50 m

2.00 m

1.97 m

Luxe-Extra stevig

2.75 m

2.00 m

1.95 m

 

 

Het is belangrijk dat je de tent niet zelf hoger probeert te maken dan hij maximaal kan zijn, door er bijvoorbeeld stenen blokken onder te zetten. Dit maakt de tent erg instabiel. Daarbij zijn de scheringen hier niet voor gemaakt, waardoor de tent met slecht weer nog meer gevaar loopt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »