Hoe berg ik een partytent op?

Het opbergen van een partytent is minstens even belangrijk als het opzetten van een tent. Wanneer dit niet goed gebeurt kan de tent schade oplopen.

Hoe berg ik de partytent op?

Meestal is het opbergen van een tent precies het tegenovergestelde van het opbouwen van een tent.

 

 

Reguliere & Extra Stevige partytent

Wanneer de handleiding erbij zit is het volgen van de stappen cruciaal om de tent op te bouwen, aangezien bijna elke tent andere soorten buizen hebben of een andere nummering heeft van de buizen. Wanneer het opbergen niet wordt uitgelegd in de handleiding is het verstandig om de stappen van het opbouwen van achter naar voren te volgen, zodat niks overgeslagen wordt.

 

 

Easy-Up & Luxe partytent:

Het dakdoek kan op het tentframe blijven zitten, zowel bij het ‘opvouwen’ van de partytent als bij alle volgende gebruiken.

  1. Verwijder ten eerste alle haringen en scheerlijnen
  2. Maak alle klittenbandlusjes van de zijwanden en het dakdoek los en verwijder de zijwanden. Het dakdoek kan op het tentframe blijven zitten, zowel bij het ‘opvouwen’ van de partytent als bij alle volgende gebruiken.
  3. Jij en jouw partner tillen elk één van twee naast elkaar staande tentpoten op en drukken vervolgens de drukknop in, zodat het verstelbare pootgedeelte inschuiven kan. Herhaal deze stap voor de resterende tentpoten.
  4. Koppel de geleiders aan alle 4 hoeken los door deze met één hand omhoog te trekken, gelijktijdig drukt je de drukknop in en laat je de geleiders langs de ingehouden drukknop naar beneden glijden.
  5. Je tilt nu een tentpoot van de Easy Up partytent iets van de grond. Jouw partner doet hetzelfde gelijktijdig aan de overkant. Loop nu al lichtjes schuddend met het tentframe met kleine stapjes naar elkaar toe totdat het tentframe voor ongeveer driekwart gesloten is.
  6. Pak nu elk de twee buitenste tentpoten vast, til deze eveneens iets van de grond en duw het frame geleidelijk en voorzichtig volledig dicht.
  7. De Easy Up partytent kan nu weer opgeborgen worden in de draagtas. Zorg er wel voor dat het materiaal volledig droog is, alvorens je het in de draagtas plaatst.

 

 

Waarschuwing: Zet de partytent niet op of laat de tent niet staan bij wind, regen of storm. Dit kan leiden tot ongelukken en/ of schade die niet onder de garantie valt.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »